Van passie naar webshop: Het verhaal achter mijn (handgemaakte) producten

Van passie naar webshop: Het verhaal achter mijn (handgemaakte) producten

Van passie naar webshop: Het verhaal achter mijn (handgemaakte) producten
Van passie naar webshop: Het verhaal achter mijn (handgemaakte) producten

Van passie naar webshop: Het verhaal achter mijn (handgemaakte) producten

Geplaatst op 17-7-2023 door Cindy
In deze blog wil ik graag mijn verhaal delen over het ontstaan van mijn webshop met voornamelijk handgemaakte producten. Het begon allemaal als een passie, een hobby waar ik mijn creativiteit in kwijt kon. Ik vind het heerlijk om met mijn handen te werken en unieke producten te creëren.

Het idee om een webshop te starten kwam als een gevolg van de positieve reacties die ik kreeg op mijn portretten en schilderijen. Familie en vrienden waren enthousiast en moedigden me aan om mijn creaties met een groter publiek te delen. De voorraad die thuis opstapelde werd ook steeds groter (tot ergernis van mijn vriend). Ik heb zó veel hobby's en vind ook alles leuk. 

Voordat ik de sprong durfde te wagen en mijn webshop opzette, heb ik onderzoek gedaan naar de markt. Wat was er al, wat verkoopt en hoe pak ik het aan om te starten. 

Het opzetten van een webshop vereiste ook de nodige technische kennis en vaardigheden. De website in elkaar zetten was gelukkig niet al te lastig en had ik snel onder de knie. Ik moest me nog wel verdiepen in betalingsmogelijkheden, verzendopties en e-commerce. Dat laatste heb ik echter nog steeds niet helemaal onder de knie, haha! Er kwam uiteindelijk meer kijken bij het runnen van een webshop, maar met veel geduld en doorzettingsvermogen is het uiteindelijk toch gelukt!

Het lanceren van de webshop was een spannend moment voor mij. Ik was benieuwd hoe mijn producten ontvangen zouden worden door het publiek. Gelukkig kwamen (en komen) er alleen maar positieve reacties op mijn producten en vertellen veel mensen het verder.

Het succes van de webshop en de fijne reacties motiveren mij om mijn assortiment uit te breiden en nieuwe dingen uit te proberen. Ik ben constant opzoek naar inspiratie, probeer trends te volgen en luister naar de feedback en vraag van mijn klanten om de producten nog beter af te stemmen op ieders wensen en behoeften. Inmiddels is het niet alleen maar een webshop, maar sta ik ook regelmatig op markten en braderieën. Erg leuk om mijn klanten te ontmoeten en spreken.

Wat ik als advies zou meegeven aan anderen die hun eigen webshop willen starten met handgemaakte producten is om trouw te blijven aan je eigen stijl en uniekheid. Maak en koop vooral de dingen waar jij blij van wordt om te maken. Volg je droom en geef niet op!

Mijn webshop met handgemaakte producten is een droom die uitgekomen is. Ik ben trots op wat ik heb bereikt en ik kijk er naar uit om mijn passie voor het maken van unieke producten met nog meer mensen te delen. Bedankt voor het lezen van mijn verhaal en ik nodig je graag uit om een kijkje te nemen in mijn webshop en te ontdekken wat ik te bieden heb! Zoek je iets specifieks wat niet online staat? Laat het mij vooral weten en we kijken samen naar mogelijkheden!

Liefs,
Cindy
handgemaakte producten, webshop, passie, hobby, inspiratie, technische vaardigheden, marketingstrategie, klantbetrokkenheid, droom die uitkomt

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!
Blogcategorieën
Recente berichten
Van passie naar webshop: Het verhaal achter mijn (handgemaakte) producten
Deze blog vertelt het verhaal van hoe mijn webshop met handgemaakte producten tot stand kwam. Het begon als een passie en hobby, maar groeide uit tot een professionele webshop met een breed assortiment. De goede reacties moedigde mij aan om het productaanbod uit te breiden en voortdurend inspiratie te zoeken. De webshop is een droom die is uitgekomen....